trešdiena, 2009. gada 25. novembris

Norvēģu rūdījums

Norvēģija mums ir atnesusi A-Ha, Kings of Convenience, Royksopp, Datarock, Tomasu Dibdālu, eirovīzijā atdzimušos Wig Wam, Kaizers Orchestra u.c. Nu laiks kaut kam patiešām savādākam un nostākam no popmūzikas. Tēmējam uz meiteni (sievieti) vārdā Hanne Hukkelberga, kuras koncerts ieplānots rītdien, 26. novembrī, spīķeru koncertzālē.

Te gabaliņš, kas tā kā atvēra lielās Eiropas un, iespējams, arī šauriņās pasaules durvis.



Tiesa, šis ir arī viens no retajiem jaunā albuma "Blood from the Stone" darbiem (Ja nu vēl Bandy Ridles), kas ir tiešām ievērības cienīgs, taču norvēģi jauno 2009. gada plati novērtējuši ar 22. vietu albumu topā. Iepriekšējais 2006. gada "Rykestrasse 68" tomēr liekas saturīgāks. Tieši ar šo ierakstu Hanne sāka nopietni iekarot Norvēģijas topus, kaut gan pirms tam bija izdoti pāris EP ierakstu un arī pirmā plate "Little Things", kas visiem patīk interesantā skanējuma un pilnīgas eklektikas dēļ. Paši norvēģi  "Rykestrasse 68" novērtēja ar 27. vietu, un gada beigās Hukkelberga tika pie norvēģu Grammy.

Īpašs uzsaukums šai dziesmai no tikko pieminētā albuma. Break my body. kaverversija "Pixies" dziesmai ar tādu pašu nosaukumu no 88. gada albuma "Surfer Rosa".



Vēl var pieminēt arī "The Pirate", "Obelix" un "Cast Anchor" un arīdzan lieliskās "Do not as I Do" un "Words & A Piece Of Paper" no pirmā albuma "Little Things".

Hanni Hukkelbergu var saukt par norvēģu Patriku Vatsonu. Ļoti līdzīgi domu gājieni un skanējums. Vēl patiks Bjorkas, iespējams, Feistas un izteikti, Keitas Bušas faniem un fanēm. Varbūt muzikālais satrieciens no cietripu atskaņošanas nav visai spēcīgs un koncertā, pilnīgi droši var sacīt, iekšas ārā neraus, BET apgalvojums par to, ka noteikti jau būs kur piesiet acis, ir absolūti patiess. Hukkelbergai patīk izmantot dažnedažādus veidus un mūzikas instrumentus, lai dziesmu atskanējums būtu pēc iespējas krāsaināks.

dārgās mākslinieces mājas lapa un myspace ietvars

Tiekamies rīt. !

p.s. Hanni iesildīs Alise Joste. Un jūs tak viņu zināt!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru